Reizen naar Benidorm

De stad Benidorm is op verschillende manieren vanuit Nederland (of België) te bereiken. De gemiddelde afstand van ongeveer tweeduizend kilometer wordt vooral met de auto of het vliegtuig overbrugd. Ook de busreizen naar Benidorm doen het naar verhouding nog redelijk goed. Er blijft toch een vaste schare aan toeristen die liever met de bus dan het vliegtuig naar Benidorm op vakantie gaat. Vroeger was dat vooral vanwege de lagere prijs ten opzichte van vliegen, maar tegenwoordig kiezen mensen die niet van vliegen houden nog steeds graag voor de bus. Een klein deel van de toeristen die naar Benidorm reist doet dat met de motor of camper naar Benidorm.Met het vliegtuig naar Benidorm reizen

Benidorm heeft zelf geen internationaal vliegveld. Als je met het vliegtuig naar Benidorm wilt reizen kun je het beste voor Alicante als vliegbestemming kiezen. De internationale luchthaven van Alicante licht net iets ten zuiden van de stad Alicante, op iets minder dan zestig kilometer van het centrum van Benidorm. Deze luchthaven is het belangrijkste vliegveld voor wie naar de Costa Blanca reist. Dat betekent dat het een relatief drukke luchthaven is, vooral tijdens de zomermaanden als het op z’n drukst is.

Vanuit Nederland en België kun je uit een groot aantal luchtvaartmaatschappijen kiezen om naar Alicante te vliegen. Transavia vliegt vanaf meerdere luchthavens naar Alicante en ook KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Alicante. Prijsvechters Vueling, Ryanair en Easyjet verzorgen ook verschillende vluchten naar Alicante. Vueling doet dat met een overstap, Ryanair en Easyjet vliegen rechtstreeks. Ook TUI fly vliegt naar Alicante. Je kunt een pakketreis boeken bij TUI waarbij de vluchten en accommodatie (en transfers in Spanje) inbegrepen zijn, maar je kunt ook losse vliegtickets naar Alicante boeken bij TUI fly.

De prijzen voor vliegtickets naar Alicante beginnen al onder de honderd euro voor een retourtje. Dit is wel zonder ruimbagage, drankjes aan boord of zitplaatsreservering. Om de goedkoopste vliegtickets te boeken geldt vaak dat je op tijd moet boeken. Vooral voor de tickets met vertrek in het weekeinde en/of tijdens schoolvakanties kunnen de prijzen snel oplopen.

Bekijk vliegtickets van Transavia naar Alicante

Vanaf Alicante Airport is het zowel met de bus als met de auto ongeveer 45 minuten reizen naar Benidorm. Als je een pakketreis geboekt hebt zit de transfer meestal inbegrepen. De totale reistijd is dan afhankelijk van de route die gereden wordt en waar er nog meer gestopt wordt.

Met het vliegtuig naar Benidorm reizen

Via Valencia vliegen

Een tweede optie is om naar Valencia te vliegen. Deze luchthaven ligt wel wat verder van Benidorm af: ongeveer 150 kilometer. Met de auto ben je vervolgens ongeveer anderhalf uur onderweg naar Benidorm. Met het openbaar vervoer moet je eerst naar Valencia reizen met de metro om vervolgens met de bus naar Benidorm te reizen. Reken dan op een totale reistijd van iets meer dan drie uur. Ook op Valencia kun je met meerdere maatschappijen kiezen en vanaf verschillende luchthavens vertrekken. Transavia heeft een vrij ruim aanbod van vluchten naar Valencia. Andere opties zijn Ryanair, KLM (vanaf Amsterdam) en Vueling (vanaf Amsterdam, met overstap in Spanje).

Bekijk vliegtickets van Transavia naar Valencia

Vliegduur

Als je met het vliegtuig naar Alicante of Valencia vliegt dan duurt de reis ongeveer twee uur tot tweeënhalf uur. Het is een beetje afhankelijk van de vliegsnelheid, de gekozen route en het vertrekpunt. In de zomermaanden kunnen er wat gemakkelijker vertragingen voorkomen door drukte op de luchthavens.

Huurauto

Als je met het vliegtuig naar Benidorm reist dan biedt een huurauto je ter plaatse alle vrijheid. je kunt al vanaf het vliegveld een auto huren zodat je deze ook meteen kunt gebruiken om van en naar de luchthaven naar je accommodatie in Benidorm te reizen. Je kunt ook een auto huren vanaf Benidorm zelf. Op die manier hoef je niet je hele vakantie een huurauto te betalen maar huur je hem voor de periode dat je hem nodig hebt. Dit kan handig zijn als je transfer toch al inbegrepen is in de reis. Wij adviseren om vooraf je huurauto te regelen. Zeker in de drukkere seizoenen kan dat je veel geld besparen. Ook vermijd je het risico dat bepaalde auto’s niet meer te huur zijn. Let wel goed op bij wie dat je huurt, want voor je het weet ben je veel meer kwijt dan het bedrag dat je dacht te moeten betalen voor autohuur. Kijk maar naar onze ervaring met Goldcar op de luchthaven van Alicante.

Wij huren daarom tegenwoordig bij Sunnycars. Dit bedrijf is al meer dan dertig jaar actief en werkt niet samen met bedrijven die er een twijfelachtige reputatie op nahouden. Autohuur is bij hen altijd met een all-in verzekering en met een vol=vol brandstofbeleid.

Bekijk de prijzen van huurauto’s vanaf Alicante Airport bij Sunny Cars.

Bekijk de prijzen van huurauto’s in Benidorm bij Sunny Cars.

Huurauto

Met de bus naar Benidorm reizen

Vroeger kon je bij Van Ham Reizen losse bustickets vanuit Nederland naar Benidorm boeken. Sinds Van Ham overgenomen is door Solmar Tours worden de busreizen alleen nog maar als pakketreizen verkocht waarbij je bij je hotel of appartement in Benidorm afgezet en opgehaald wordt. Met de bus ben je ongeveer 20 tot 22 uur onderweg tot in Benidorm.

Met de auto naar Benidorm reizen

Benidorm ligt op gemiddeld zo’n tweeduizend kilometer van Nederland. Dat is een afstand waarbij veel mensen al de afweging maken of het qua tijd en geld niet interessanter is om te vliegen. Bij je afweging moet je dan wel de vraag meenemen of je ter plaatse een auto wilt gebruiken of niet. Want anders moet je ook de kosten voor autohuur meerekenen in je beslissing.

Er zijn vier autoroutes die naar Benidorm leiden. In alle gevallen rijdt je door België en Frankrijk. In alle drie de gevallen is de afstand vanaf de provincie Utrecht om en nabij de tweeduizend kilometer. Wie wat zuidelijker woont die zal waarschijnlijk iets minder moeten rijden, wie noordelijker woont die zal wat meer moeten rijden. De route via Luxemburg zorgt ervoor dat je knelpunt Parijs ontwijkt. Het deel ten zuiden van Dijon kan echter erg druk zijn, zeker in de weekeindes in de zomermaanden. Deze route wordt de Autoroute du Soleil genoemd omdat het voor een groot aantal vakantiegangers dé route naar het zonnige zuiden is.

De route via Parijs, Clermond-Ferrant en het Viaduct van Millau is ook ene populaire route. Je moet er hier wel rekening mee houden dat je ten zuiden van Millau een stuk hebt met soms vrij pittige hoogteverschillen. Een volgeladen auto met een relatief zwakke motor kan daar problemen mee hebben. Je ziet regelmatig auto’s met caravans stranden hier vanwege een oververhitte motor. Een variant op deze route is om de A20 via Toulouse te nemen in plaats van de A71 te vervolgen die vervolgens overgaat in de A75.

Een klein deel van de vakantiegangers richting Benidorm kiest voor de westelijk route. Deze variant gaat Via Aquitanië. Na Parijs ga je richting Tours. Vervolgens ga je via Poitiers, Bordeaux en Biarritz richting de westelijke grensovergang tussen Frankrijk en Spanje. Via Pamplona en Zaragoza vervolg je de route richting Valencia om van daaruit af te zakken richting Benidorm.

Welke route je ook neemt over de snelweg: in alle gevallen zul je tol moet betalen. Het exacte tolbedrag hangt af van de gekozen route en het voertuig waar je mee rijdt. Voor een auto met caravan betaal je meer dan voor een auto alleen. Voor een motor betaal je in Frankrijk iets minder. Bij campers, caravans en aanhangers hangt het tarief in Frankrijk mede af van de hoogte en/of gewicht. In Spanje vallen de motor en personenauto in de zelfde tariefklasse. Betalen van tol kan contant of met creditcard. Betalen met een gewone bankpas met pin kan in toenemende mate, maar absoluut niet altijd.

Houd er rekening mee dat het op alle routes door Frankrijk in de zomermaanden erg druk zijn. De zaterdagen zijn over het algemeen het drukste, maar ook de vrijdag en zondag kunnen erg druk zijn. Sommige zaterdagen in juli en augustus worden aangeduid als Zwarte Zaterdag. Dit zijn zaterdagen waarbij er in beide richtingen sprake is van extreem druk verkeer in Frankrijk, met veel ongelukken en files ten gevolge. Als het enigszins kan zou je moeten proberen de drukste dagen in de zomer te vermijden.