Zien en doen in Benidorm

Als je een vakantie in Benidorm viert dan hoef je je geen moment te vervelen. De hele stad Benidorm is er eigenlijk op gemaakt om toeristen de hele dag door te vermaken. Het uitgaansleven is daarom nadrukkelijk aanwezig, het barst in Benidorm van de winkels en wie honger of dorst heeft die heeft volop keuze hier. Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden en attracties in Benidorm te vinden en in de directe omgeving van Benidorm.

Op deze pagina vind je een overzicht van bezienswaardigheden, attracties en monumenten in en rondom Benidorm.

Regel je tickets en tours

Bij gespecialiseerde bedrijven zoals Tiqets en GetYourGuide kun je entreetickets, tours en activiteiten in Benidorm bekijken en reserveren. Zo ben je zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie in Benidorm.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen in Benidorm
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours in Benidorm via GetYourGuide

entreetickets, activiteiten en tours in Benidorm via Tiqets

Terra Mitica

Het is altijd leuk om een dagje strand af te wisselen met een dagje pretpark. Het themapark Terra Mitica in Benidorm is sinds jaar en dag erg geliefd bij de toeristen in Benidorm. Jong en oud kan zich hier uitstekend vermaken in de verschillende themagebieden met namen als Egypte, Rome en Griekenland. Daarnaast zijn er ook nog een aantal shows, shops en restaurants te bezoeken. Terra Mitica heeft verschillende bloedstollende attracties met namen als La Furia de tritón, Laberinto de minotauro en Titánide. Voor de kleintjes zijn er natuurlijk ook hele geschikte attracties te ontdekken. Voor enige verkoeling kun je gebruik maken van de zwem mogelijkheden in de Rivier de Nijl die in het Egyptische deel van het park is gelegen.

Meer info over Terra Mitica en koop je tickets online

Terra Natura

Een ander leuk park van Benidorm is Terra Natura. De naam zegt het eigenlijk al, Terra Natura is een dierentuin. Het park telt ongeveer een tweehonderd diersoorten die ieder een eigen leefomgeving genieten zoals die in het wild ook zou zijn. Zo wandel je in het park van het ene werelddeel naar het andere. In het Aziatische gebied heb je onder andere tijgers, roofvogels, olifanten en apen. In het Amerikaanse deel zijn de lama’s, exotische vogelsoorten en jaguars te bewonderen. En in het Europese deel zijn bijvoorbeeld edelherten, ezels en een heerlijk verkoelend waterpark Aqua Natura te ontdekken. Terra Natura is een heerlijk uitje tijdens je verblijf in het Spaanse Benidorm.

Terra Natura

Les Fonts de l'Algar

De watervallen van Algar ‘Fuentes del Algar’ zijn een bijzondere bezienswaardigheid binnen de regio Costa Blanca. De watervallen liggen vlakbij het middeleeuwse stadje Callosa de Ensarria op ongeveer een kleine vijftien kilometer van Benidorm. Het park waarin de watervallen en natuurlijke bronnen zich bevinden, wordt gekenmerkt als een natuurgebied met veel ecologische rijkdommen. De bronnen met het kraakheldere water zijn afkomstig van de Algar rivier. Het heerlijke koele water van ‘Les Fonts de l’Algar’ wordt dankbaar gebruikt door de vele bezoekers. Vergeet daarom vooral je badkleding niet mee te nemen. In het park kun je tevens een bezoekerscentrum bezoeken, waar veel aandacht wordt besteed aan het belang van water, een arboretum en een souvenir shop. Vlakbij het park ‘Les Fonts de l’Algar’ is nog een Dino Park te bezoeken.

Meer info over Les Fonts de l’Algar

Balcón del Mediterráneo

Eén van de mooiste en misschien ook wel meest bezochte uitzichtpunten van Benidorm, bevindt zich aan de boulevard bij Punta Canfali. Balcón del Mediterráneo biedt je uitzicht over de stranden Levante en Poniente en natuurlijk de Middellandse Zee. De prachtige witte balustrade geeft het Balcón del Mediterráneo net even dat sfeervolle accent, waardoor deze plek nog meer charme uitstraalt.

Balcón del Mediterráneo

Aqualandia

Ten oosten van de stad Benidorm ligt het waterpark Aqualandia. Dit park is bijzonder geliefd tijdens de soms zeer warme zomermaanden. Aqualandia is gespecialiseerd in metershoge en lange glijbanen, waarvan Verti Go III de meest waanzinnige is. Deze drie-en-dertig meter hoge glijbaan heeft bovenaan een kabine waar je in moet gaan staan. Op een speciaal teken zak je door de bodem en verdwijn je in een bloedstollende afdaling naar beneden, waarmee snelheden van honderd kilometer per uur worden bereikt. Gelukkig zijn er in Aqualandia ook iets minder heftige attracties te bezoeken, zodat het leuk blijft voor iedereen.

Koop skip-the-line tickets voor AqualandiaCasa Museo de Benidorm

Het kunstmuseum ‘Casa Museo de Benidorm’ is gevestigd in een negentiende eeuws gebouw aan de Passeig de la Carretera. In het museum tref je onder andere aardewerk vazen, potten, kruiken, schilderijen en sculpturen uit voorgaande eeuwen. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities te zien en is het gebouw zelf ook nog eens een bezienswaardigheid. Het museum, wat bekend staat als dé kunstgalerij van Benidorm, is dagelijks geopend tussen 18.30 en 22.00 uur.

Festilandia

Plezier en vertier zijn de juiste steekwoorden voor Festilandia aan de Avenida del Mediterráneo in Benidorm. Vooral tijdens de avonduren wordt deze permanente kermis van de stad veelvuldig bezocht. Kinderen kunnen hier genieten van het lunapark, bowlen, de draaimolen, trampolines en nog heel veel meer. Ondertussen is er ook tijd voor een hapje en/of een drankje.

Markten

De stad Benidorm heeft een aantal leuke markten die een bezoekje waard zijn. Zo is er de weekend markt ‘Rastro el Cisne’ waar regelmatig live muziek wordt gemaakt. Deze markt heeft vooral tweedehands spullen en antiek te koop.

De El Pueblo Markt van Benidorm is gelegen aan de L’Avenida Bernat de Sarria Admirall. Deze markt kun je tussen 8.00 en 14.00 uur bezoeken op woensdag en zondag. Hier tref je uiteenlopende goederen zoals kleding, sieraden, kookgerij, antiek, groente en fruit, vlees, vis, bloemen en nog heel veel meer.

De derde grote markt van Benidorm is de Foietes Markt. Deze bescheiden markt is op woensdag te bezoeken aan de Calle Goya. Ook hier tref je een afwisselend aanbod van goederen tegen doorgaans zeer acceptabele prijzen.

Iglesia de San Jaime y Santa Ana

De katholieke kerk ‘Iglesia de San Jaime y Santa Ana’ ligt bovenop de heuvel Canfili in Benidorm. Deze bescheiden neoklassieke kerk werd al in de achttiende eeuw gebouwd. De ingang van kerk bevindt zich aan het plein ‘Plaza Sant Jaume’. Behalve voor verschillende missen en religieuze feesten, wordt de Iglesia de San Jaime y Santa Ana ook nog regelmatig bezocht om een klassiek concert bij te wonen.

Iglesia de San Jaime y Santa Ana

Mundomar

Ten oosten van de stad Benidorm vlakbij het themapark Aqualandia ligt het dierenpark Mundomar. Mundomar is een perfect uitje voor het hele gezin. Je kunt hier namelijk een bezoek brengen aan de populaire dolfijnen shows, zelf zwemmen met zeeleeuwen of op avontuur gaan in het domein van de maki’s. Met een beetje geluk komen deze aapjes zelfs op je schouder zitten. Mundomar heeft naast deze diersoorten ook exotische vogels, reptielen en de altijd grappige stokstaartjes.

Meer info over Mundomar

Benidorm Eiland

Op enkele kilometers van Benidorm is het kleine eiland ‘L’Illa de Benidorm’ te bezoeken. Dit eiland in de Middellandse Zee staat ook wel bekend als Pauweneiland. In minder dan een half uurtje varen kom je aan op een rotsachtig eiland waar je middels het volgen van een pad al wandelend aankomt op de top. Hoewel het eiland doet vermoeden dat je er veel pauwen zult zien, wordt je waarschijnlijk teleurgesteld. De enige pauwen van het eiland L’Illa de Benidorm, zijn gekooid en bevinden zich achter het enige gebouw op het eiland. Maar het uitzicht vanaf de top is zeker de moeite van een bezoekje waard. Benidorm Eiland werd tijdens de negentiende eeuw vooral gebruikt als toevluchtsoord voor het ontlopen van epidemieën.

Villajoyosa

Op ongeveer zo’n tien kilometer ten zuiden van Benidorm ligt de plaats La Vila Joiosa. De meest interessante bezienswaardigheid van Villajoyosa is het bezoeken van een chocoladefabriek zoals Valor. Een klein deel van deze nog altijd werkende fabriek is ingericht als museum. Maar ook de fabriek van de familie Perez is een aanbeveling waard. Hier worden zelfs rondleidingen georganiseerd en is een bezoek aan de winkel een must. Een andere bezienswaardigheid van Villajoyosa zijn de kleurrijke huizen. Het geeft dit dorpje een geheel eigen karakter.

Meer info over Villajoyosa

Guadalest

De Spaanse toeristische stad Guadalest, ligt een stukje landinwaarts niet ver van Benidorm. Op ongeveer een half uurtje rijden kun je deze stad bezoeken, die bekend staat om het kasteel van Guadalest. Dit schitterende kasteel werd gebouwd tussen de elfde en twaalfde eeuw. Een deel van het kasteel was bedoeld als fort om de bevolking te kunnen beschermen. Binnen het ommuurde deel kun je een bezoek brengen aan het kasteel, de parochiekerk, het Orduña huis met daarin een museum en een gevangenis.

Meer info over Guadalest

Guadalest